PSV blijft dankzij Dumfries en Unnerstall in spoor van topdrie

Reacties

PSV heeft zondag met miniem verschil gewonnen op bezoek bij FC Groningen. Na de 1-1 tegen Feyenoord van vorige week kreeg de ploeg van trainer Ernest Faber het winnende gevoel terug. Daarvoor mocht PSV wel doelman Lars Unnerstall danken.

PSV blijft dankzij Dumfries en Unnerstall in spoor van topdrie
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
PSV
PSV

Faber moest noodgedwongen wijzigingen doorvoeren bij PSV. Mohamed Ihattaren was niet fit en ontbrak. Hij heeft last van een lichte verrekking en is één tot twee weken afwezig. Aan de rechterkant kreeg Ritsu Doan daardoor de kans tegen zijn oude club Groningen. Op links startte Noni Madueke in plaats van de geschorste Cody Gakpo.

PSV kwam in de eerste helft nauwelijks in de problemen tegen Groningen, maar creëerde zelf ook niet bijster veel. De Eindhovenaren kwamen wel op voorsprong. Ricardo Rodríguez schoot net naast, kort daarna was het wel raak. Jorrit Hendrix gaf een goede dieptepass op de mee naar voren gekomen Denzel Dumfries. De rechtsback kon afleggen op Sam Lammers, maar besloot zelf te schieten en deed dat met succes: 0-1. Nick Viergever kopte daarna nog over uit een corner.

Dubbele wissel
In het begin van de tweede helft liet Groningen zich weer eens zien. Mo El Hankouri kopte naast het doel van keeper Lars Unnerstall. In de tegenstoot vond Madueke Doan, die met enkele verdedigers voor zijn neus zijn poging naast zag zeilen. Groningen-trainer Danny Buijs zag dat het vooral aanvallend anders moest en bracht Thomas Poll en Romano Postema voor Sam Schreck en Daishawn Redan.

Groningen werd daarna gevaarlijker, bijvoorbeeld toen El Hankouri na 71 minuten naar binnen kapte en Unnerstall tot een redding dwong in de verre hoek. Kort daarna had de doelman van PSV ook een antwoord op een zwakke inzet van Postema en goede poging van Ajdin Hrustic die hij over zijn doel tikte. PSV speelde toen zonder Rodríguez, die geblesseerd afhaakte en vervangen werd door Olivier Boscagli.

Unnerstall bleek in Groningen de sta-in-de-weg voor de thuisploeg, want de Duitser had nog een redding in huis. Ahmed El Messaoudi haalde van afstand uit en ondanks een lastige stuit tikte Unnerstall de bal uit de hoek. Hrustic schoot daarna nog van dichtbij over. PSV, waar Bruma en Kostas Mitroglou nog invielen, hield de voorsprong vast en houdt de topdrie in zicht. De achterstand op Feyenoord bedraagt één punt, Ajax en AZ hebben zeven punten meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dumfries zou zomaar de dubbele cijfers kunnen halen'

Lars Unnerstall werd vanwege zijn glansrol ook Man van de Wedstrijd

FC Groningen Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.