PSV-bedwinger verslaat Zürich en grijpt de macht in Groep A

Bodø/Glimt gaat na twee wedstrijden aan kop in Groep A van de Europa League. De Noren wonnen donderdag in eigen huis van FC Zürich en grijpen de leiding in de poule van PSV.

FK Bodø/Glimt
2 - 1
FC Zürich
FC Zürich

Bodø/Glimt hield vorige week een punt over aan het uitduel met PSV, dat donderdag niet in actie hoefde te komen. Vanwege het overlijden van Queen Elizabeth wordt het bezoek aan Arsenal ingehaald op donderdag 20 oktober. De andere wedstrijd in Groep A, die tussen Bodø en Zürich, ging gewoon door en zou een prooi worden voor de thuisploeg.

Zürich dacht vlak voor rust nog op voorsprong te komen, maar de VAR zette vanwege buitenspel een streep door een doelpunt van Tosin Aiyegun. Na rust liep Bodø weg bij de Zwitserse opponent. Eerst maakte Ole Selnaes een eigen doelpunt, luttele minuten later verdubbelde Hugo Vetlesen de score. De Noorse aanvaller bekleedde zeven dagen eerder in het Philips Stadion nog een negatieve hoofdrol door in blessuretijd een dot van een kans te missen.

Avdijaj
Zürich kwam via Donis Avdijaj (ex-Roda JC en Willem II) terug tot 2-1, maar daar bleef het bij in het Aspmyra Stadion. Dat betekent dat Bodø de leiding grijpt met vier punten uit twee wedstrijden. Arsenal volgt met drie punten en PSV met één punt, maar beide ploegen hebben dus nog een duel tegoed. Zürich wacht na twee wedstrijden nog op het eerste punt.