PSG wint en houdt Olympique Marseille onder Lyon

Olympique Marseille kon de koppositie in de Ligue 1 opeisen door zondagavond te winnen van Paris Saint-Germain. Maar de ploeg van coach Erik Gerets verloor met 4-2 in het Vélodrome.

Het was de eerste thuisnederlaag van Olympique, dat de rust nog met een 2-1 voorsprong had gehaald dankzij een rake kopbal van Mamadou Niang en een benutte rebound van Mathieu Valbuena.

Na rust kwam PSG snel op gelijke hoogte via Pegguy Luyindula, die in de 53ste minuut doelman Steve Mandanda klopte. Marseille behield het overwicht en waagde een flink aantal doelpogingen, maar zonder succes.

In het laatste kwartier scoorde PSG wél. Keeper Mandanda ging in de fout bij een verre vrije trap van Jérôme Rothen (foto): 2-3. En zes minuten later tikte Guillaume Hoarau van dichtbij de bal in het doel na voorbereidend werk van Luyindula.

Marseille heeft negentien punten en is tweede op een achterstand van twee punten van Olympique Lyon. PSG is zesde met zeventien punten.