PSG wendt sportieve crisis af met eerste uitzege

Paris Saint-Germain heeft in de uitwedstrijd tegen Caen de eerste uitoverwinning van het seizoen geboekt. Zonder Zlatan Ibrahimovic, die ontbrak door een enkelblessure, wendde PSG een dreigende sportieve crisis af: 0-2.

De afwezigheid van Ibrahimovic in Normandië woog zwaar, want de Zweedse klasbak was dit seizoen met vijf treffers goed voor meer dan de helft van de totale productie van de Franse kampioen (negen treffers) in de Ligue 1. Met Gregory van der Wiel in de basis was de ploeg van trainer Laurent Blanc echter in staat Zlatans absentie op te vangen.

Tien minuten na rust kwam de zege van PSG in veilige haven, toen Marquinhos bij een corner op aangeven van Jean-Christophe Bahebeck voor 0-2 had gezorgd. De mooiste goal van de avond kwam echter op naam van Lucas Moura (foto), die in de achttiende minuut al dribbelend de voltallige defensie van Caen en doelman Rémy Vercoutre te slim af was.

Het betekende niet alleen dat PSG na drie gelijke spelen op vreemde bodem en het gelijkspel van afgelopen zondag in Parijs tegen Olympique Lyon (1-1) eindelijk eens won, maar ook dat het in het spoor blijft van koploper Olympique Marseille. De ploeg van trainer Marcelo Bielsa won dinsdag al met 5-0 van Stade Reims en heeft drie punten meer.