PSG voorziet met Diallo in vacature waarvoor De Ligt bedankte

Reacties

Abdou Diallo maakt de overstap van Borussia Dortmund naar Paris Saint-Germain, dat ruim dertig miljoen euro betaalde voor de 23-jarige verdediger.

PSG voorziet met Diallo in vacature waarvoor De Ligt bedankte

PSG was op zoek naar een centrale verdediger, waarbij ook Matthijs de Ligt als optie werd bekeken. De Oranje-international bleek geen haalbare kaart voor de Franse kampioen die daarop de aandacht verlegde naar Duitsland.

In Dortmund had PSG wel succes. Met Borussia Dortmund werd een akkoord bereikt over de afkoopsom voor Diallo die naar verluidt kan oplopen tot 34 miljoen euro. De Bundesliga-club was bereid mee te werken aan een afscheid van de 23-jarige international vanwege het ruime contingent aan centrale verdedigers. Naast de aangetrokken Mats Hummels heeft trainer Lucien Favre ook Manuel Akanji, Dan-Axel Zagadou, Ömer Toprak en Leonardo Balerdi voor die posities beschikbaar.

Diallo stond ook open voor een Frans avontuur na een eerste jaar in Dortmund, waar hij met weinig tevredenheid op terugkeek. Meer dan hem lief was werd hij aan de linkerkant geposteerd, waar een centrale zijn voorkeur geniet. 'We moeten zien of onze visie nog overeenkomt', had de Fransman in juli nog gezegd in L'Équipe over zijn toekomst in Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.