PSG verpest Benzema-feestje met comeback in kraker

Reacties

Real Madrid leek op weg naar revanche voor de beschamende nederlaag bij Paris Saint-Germain van een paar weken geleden, met dank aan Karim Benzema. In de slotfase van de kraker kwamen de bezoekers echter zeer knap terug.

PSG verpest Benzema-feestje met comeback in kraker
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 2
PSG
PSG

Omdat het andere duel in Groep A (de wedstrijd tussen Galatasaray en Club Brugge) eerder op de avond was geëindigd in een 1-1 gelijkspel, wist Real Madrid voorafgaand aan de kraker van dinsdag al dat het zeker was van een plek in de achtste finale. Dat was PSG al sinds de vorige speelronde, waardoor beide ploegen in het Estadio Santiago Bernabéu vrijuit konden voetballen.

Dat leek Real het meest te bevallen, want de thuisploeg nam de leiding. Na een heerlijke actie van Eden Hazard gaf Federico Valverde de bal voor op Isco, die diezelfde bal tegen de paal werkte. Karim Benzema stond echter op de goede plek om de rebound zeer overtuigend en hard binnen te schieten tegen de Parijzenaars, waar Neymar en Edinson Cavani op de bank begonnen. Het was voor Benzema al zijn 63ste in het miljardenbal (zie tweet hieronder), sinds zijn debuut maakte hij minimaal drie keer zoveel CL-goals als iedere andere Fransman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort voor rust leek het echter helemaal mis te gaan voor de Spanjaarden. PSG-spits Mauro Icardi werd in de zestien onderuitgehaald door Real-goalie Thibaut Courtois, die een penalty tegen én een rode kaart kreeg. Arbiter Artur Soares Dias werd door de VAR echter naar het beeldscherm aan de zijlijn gehaald, na het bekijken van de beelden constateerde hij dat er in aanloop naar die situatie een zeer lichte overtreding werd gemaakt op Marcelo. De Portugees draaide zijn beslissingen dus terug, tot woede van iedereen bij de Fransen.

Om alsnog iets aan die achterstand te doen bracht PSG-trainer Thomas Tuchel halverwege Neymar binnen de lijnen, maar de goal viel juist aan de overkant: Benzema kopte in de 79ste minuut zijn tweede van de avond (en zijn 64ste in de Champions League) binnen voor 2-0. Daarmee leek hij de wedstrijd te beslissen, maar het liep totaal anders. Na een lage voorzet en mistasten van Raphaël Varane tikte Kylian Mbappé een minuut later al simpel raak voor 2-1. En wéér een minuut later schoot Pablo Sarabia ook nog de 2-2 binnen. Daar bleef het ook bij, mede omdat de veelbesproken invaller Gareth Bale in extremis een vrije trap tegen de paal schoot.

Een tweede domper voor Real Madrid was overigens nog het uitvallen van Hazard, die na een overtreding van landgenoot Thomas Meunier met een van pijn vertrokken gezicht naar de kant strompelde. De komende dagen moeten uitwijzen of hij fit genoeg gaat zijn om op 18 december in actie te komen tegen Barcelona.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.