PSG vergroot voorsprong op Monaco dankzij treffer Matuidi

Dankzij een moeizame zege op Corsica heeft Paris Saint-Germain de voorsprong op nummer twee AS Monaco vergroot naar vijf punten. Blaise Matuidi zorgde een kwartier voor tijd voor opluchting tegen AC Ajaccio.

Een dag nadat AS Monaco niet verder was gekomen dan een gelijkspel op bezoek bij Montpellier (1-1) leek ook lijstaanvoerder PSG tegen puntenverlies aan te lopen. De ploeg van trainer Laurent Blanc, die een basisplaats had ingeruimd voor Gregory van der Wiel, kwam na zes minuten op achterstand door een doelpunt van Eduardo.

Maar het lukte AC Ajaccio niet om de voorsprong vast te houden tot de rust, want in de 41ste minuut maakte Ezequiel Lavezzi gelijk op aangeven van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse aanvaller had nog twee doelpunten nodig om op driehonderd doelpunten in zijn clubloopbaan te komen, maar in het Stade François Coty kwam hij niet tot scoren.

Wel leverde Ibrahimovic een belangrijke bijdrage aan de moeizame overwinning, aangezien hij in de 74ste minuut met een assist ook aan de basis stond van de winnende treffer van Matuidi. Door de zege heeft PSG nu 47 punten uit twintig duels, vijf meer dan AS Monaco.