PSG stelt titel uit na eigen goal veelpleger Thiago Silva

Een eigen doelpunt van Thiago Silva heeft ervoor gezorgd dat Paris Saint-Germain nog geen kampioen van Frankrijk is. PSG bleef op bezoek bij FC Sochaux steken op een gelijkspel: 1-1.

Bij Sochaux had PSG een zege nodig om het titelfeest te kunnen vieren. Om dit te bewerkstelligen had trainer Laurent Blanc een plaats ingeruimd voor Gregory van der Wiel als rechtsback. Een juweel van een doelpunt hielp de bezoekers in de 24ste minuut in het zadel. Thiago Motta gaf een weergaloze lange pass op Edison Cavani, die de bal fraai aannam op zijn borst en direct afrondde.

Terwijl PSG zich al bijna voorbereidde op de festiviteiten bracht Thiago Silva (foto) zijn eigen ploeg in de problemen door in de 56ste minuut de bal in zijn eigen doel te schieten. Dat was al de derde keer dat de Braziliaanse verdediger dit overkwam dit seizoen. Deze gelijkmaker zorgde er uiteindelijk voor dat PSG twee punten liet liggen bij de degradatiekandidaat. De Franse koploper is hierdoor nog geen kampioen.

Woensdag 7 mei krijgt PSG een volgende kans om de titel definitief binnen te slepen in het thuisduel met Stade Rennes. Met nog drie wedstrijden op het programma heeft de Franse koploper een voorsprong van acht punten op achtervolger AS Monaco.