PSG sluit in diepste geheim akkoord met 'plan B van Ten Hag'

Reacties

Paris Saint-Germain werkt aan de komst van Fabián Ruiz. De kampioen van de Ligue 1 heeft volgens La Gazzetta dello Sport een persoonlijk akkoord bereikt met de middenvelder, al zijn de onderhandelingen met Napoli nog gaande.

PSG sluit in diepste geheim akkoord met 'plan B van Ten Hag'
© Pro Shots

De sportkrant schrijft dat Napoli een vraagprijs van 30 miljoen euro hanteert, terwijl PSG een voorstel heeft gedaan van 20 plus 5 miljoen euro aan potentiële bonussen. Journalist Fabrizio Romano verwacht weinig problemen en meldt dat de transfer 'een kwestie van details' is. De nieuwe technische man Luis Campos werkt in het diepste geheim al wekenlang aan de deal.

© Pro Shots

Met de naderende komst van Ruiz slaat PSG een belangrijke slag. De vijftienvoudig international van Spanje werd ook gevolgd door het Manchester United van Erik ten Hag, dat in Ruiz een alternatief zag voor de moeilijk haalbare Frenkie de Jong. De club lijkt al verder te zijn doorgeschakeld en heeft nu Adrien Rabiot van Juventus op het oog.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

De linksbenige Ruiz is net als De Jong een veelzijdige speler. Hij opereert het vaakst als centrale middenvelder, maar heeft ook ervaring als controleur, aanvallende middenvelder en op beide flanken. Zijn passing, balcontrole en dribbels behoren tot zijn voornaamste kwaliteiten, waarmee zijn profiel in de buurt komt van dat van De Jong. Net als de Nederlander weet Ruiz zich goed onder druk van de tegenstander uit te spelen.

Omdat zijn contract volgend jaar afloopt, vraagt Napoli 'slechts' dertig miljoen euro. Daarmee zou Ruiz aanzienlijk goedkoper zijn geweest voor Manchester United dan De Jong. Real Madrid was ook op de hoogte van zijn aflopende contract en wilde de middenvelder graag transfervrij overnemen in de zomer van 2023, maar kan die hoop laten varen. Ruiz stapte in 2018 over van Real Betis naar Napoli en speelde 125 competitieduels voor de Serie A-club. Scoren deed hij 18 keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.