PSG moet toch vrezen voor FFP-straf

Reacties

Paris Saint-Germain krijgt misschien toch een straf van de UEFA voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De Club Financial Control Body gaat het besluit van de hoofdinspecteur om het onderzoek naar PSG te beëindigen eerst beoordelen. Franse media spraken er eerder van dat de Franse topclub al veilig was.

PSG moet toch vrezen voor FFP-straf

PSG gaf de afgelopen seizoenen gigantische bedragen uit om de Champions League-droom van de Qatarese eigenaren waar te maken. Van Neymar werd met een transferbedrag van 222 miljoen euro de duurste speler ooit gemaakt, terwijl Kylian Mbappé met zijn 180 miljoen niet veel minder kostte. Om te voorkomen dat de regels van Financial Fair Play een probleem werden voor de hoofdstedelingen, huurden ze Mbappé vorig seizoen, waarna in het huidige seizoen de transfersom verplicht overgemaakt moet worden aan AS Monaco.

De UEFA kan, als blijkt dat PSG zich niet aan de regels heeft gehouden, nu besluiten om hoge boetes uit te delen, inschrijfbeperkingen voor Europese competities toe te passen of clubs zelfs uitsluiten van deelname aan Europees voetbal. Dit laatste overkwam AC Milan onlangs nog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.