PSG maakt in Franse 'topper' van Lyon de nieuwe hekkensluiter

Paris Saint-Germain heeft zondagavond hardhandig afgerekend met Olympique Lyonnais. Qua naam was PSG tegen Lyon een Franse topper, maar de harde realiteit is dat de thuisploeg nu roemloos onderaan staat in de Ligue 1.

Olympique Lyonnais
1 - 4
PSG
PSG

Al binnen vijf minuten had de ploeg uit Parijs de voorsprong te pakken. Daarbij kreeg het hulp van de schutterende Corentin Tolisso. Hij liet zich door Manuel Ugarte de bal afsnoepen en maaide in een poging dat te herstellen de Uruguayaan onderuit in het zestienmetergebied. Kylian Mbappé nam de strafschop en schoot met het nodige geluk via de doelman raak.

Een kwartier later verdubbelde Achraf Hakimi de voorsprong. Lyon-doelman Anthony Lopes verwerkte een indraaiende voorzet van Ousmane Demélé niet goed, waardoor de back kon binnenschieten. Een intelligente steekpass van Ugarte en een overtuigende afronding van Marco Asensio zorgden voor de 3-0 en voor rust maakte Mbappé uit een counter ook nog de vierde treffer.

Met de benutte strafschop van Tolisso werd de pijn nog iets draaglijker voor Lyon, maar door de 4-1 nederlaag heeft de Franse grootmacht de rode lantaarn van de Ligue 1 wel overgenomen. Paris Saint-Germain klimt door de overwinning naar de tweede plek. Alleen AS Monaco, dat tien punten uit vier wedstrijden pakte, deed het beter dan PSG, dat ook al twee keer punten verspeelde dit seizoen.