Paris Saint-Germain heeft woensdagavond voor de tweede keer op rij puntenverlies geleden in de Ligue 1. Net als vorig seizoen bleek RC Strasbourg-uit een niet te omzeilen klip.

Strasbourg
1 - 1
PSG
PSG

Nadat PSG in de eerste veertien speelrondes geen punt liet liggen, liep het afgelopen weekeinde op bezoek bij Bordeaux voor het eerst averij op: 2-2. Woensdag probeerde de formatie van Thomas Tuchel het startsein te geven voor een nieuwe zegereeks. Dat moest uitgerekend gebeuren op bezoek bij Strasbourg, waar de miljoenenformatie zich afgelopen seizoen nog lelijk liet verrassen (2-1 nederlaag).

Tegen Bordeaux raakte PSG niet alleen zijn perfecte status, maar ook Neymar kwijt. De dribbelaar viel uit met een liesblessure en hoewel Tuchel benadrukte dat de kwetsuur meevalt, kwam het treffen met Strasbourg nog te vroeg. Aangezien Kylian Mbappé op de bank plaatsnam, startte van het gevreesde aanvalstrio alleen Edinson Cavani.

Al vroeg werd duidelijk dat PSG aan de bak moest. Strasbourg verdedigde attent en gunde de bezoekers bijna geen ruimte. Grote kansen voor de grootmacht bleven dan ook uit. Vlak voor de hervatting kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Thilo Kehrer maakte hands en na inmenging van de VAR ging de bal op de stip. Kenny Lala faalde niet en zette Strasbourg zo op een 1-0 voorsprong in de 41ste minuut. Het was overigens al de derde keer dit seizoen dat Kehrer een strafschop veroorzaakte.

Invalbeurt Mbappé
Met Mbappé voor verdediger Stanley Nsoki zette PSG na rust de jacht op de gelijkmaker in. Strasbourg werd vastgepind op eigen helft, maar bleef relatief weinig mogelijkheden toestaan. De bezoekers zagen bovendien een treffer van Cavani worden afgekeurd. Een kleine twintig minuten voor tijd sloeg de Uruguayaan alsnog toe, en wel vanaf de strafschopstip. De penalty werd toegekend voor een overtreding op Mbappé. Het in de slotfase zeer dominante PSG moest zich tevreden stellen met een punt en zag in de blessuretijd nog een goal voor de thuisploeg worden afgekeurd wegens buitenspel.

PSG heeft nu een kleine week de tijd om toe te werken naar het cruciale Champions League-duel met Rode Ster Belgrado. De Ligue 1-wedstrijd van zaterdag tegen Montpellier is immers uitgesteld wegens de aanhoudende politieke protesten in Frankrijk.