PSG heeft Barça-trauma verwerkt: 'Dat duel zijn we vergeten'

Reacties

188 dagen na de legendarische 6-1 nederlaag tegen Barcelona begint Paris Saint-Germain aan de nieuwe jacht op de Champions League-eindzege. Adel verplicht na de mega-investeringen van deze zomer, zo realiseren Unai Emery en Thiago Silva zich.

PSG heeft Barça-trauma verwerkt: 'Dat duel zijn we vergeten'

'Dit is de belangrijkste competitie', zei Emery tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Celtic van dinsdagavond. 'Dat betekent dat ik veel verantwoordelijkheid heb, met al die goede spelers die ik tot mijn beschikking heb.'

Volgens Silva heeft PSG de memorabele uitschakeling van afgelopen seizoen allang verwerkt. 'Die wedstrijd zijn we vergeten. Er ligt een verse Champions League voor ons, een nieuw verhaal. Tegen Celtic nemen we alleen met een zege genoegen. Makkelijk zal het niet worden; dit is een ploeg die het gewend is op dit podium te acteren.'

Wat het voor PSG eenvoudiger maakt om zich te revancheren voor het trauma van Camp Nou is dat de absolute uitblinker van die avond, Neymar, thans in Parijs actief is. Met ook nog de komst van Kylian Mbappé en Dani Alves wordt de equipe van Emery in staat geacht eindelijk weer eens door te dringen tot de eindfase van de Champions League, 23 seizoenen na de halve finale van 1994/95.

'Ik weet niet of we de favoriet voor de eindzege zijn', wikt en weegt Silva de kansen van zijn ploeg. 'We kunnen in elk geval dicht in de buurt komen. We hebben veel kwaliteit, maar dat geldt voor wel meer ploegen in de Champions League. De spelers die we hebben aangetrokken zijn in elk geval ongelooflijk goed. Tijdens de training merk je ook dat het soms onmogelijk is om hen af te stoppen.'

Voorlopig staat er in de Ligue 1 geen maat op PSG, dat met vijftien punten uit vijf duels en een doelsaldo van plus zestien van hors catégorie is. In de Champions League-poule komt de ploeg van Emery naast Celtic ook nog Anderlecht en Bayern München tegen.

In Franse sportmedia is PSG al maanden het gespreksonderwerp van de dag, zo ook op de dag van de Champions League-start.
In Franse sportmedia is PSG al maanden het gespreksonderwerp van de dag, zo ook op de dag van de Champions League-start.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.