PSG-blessures irriteren Tuchel: 'Elke keer hetzelfde liedje'

Reacties

De voorbereiding van Paris Saint-Germain op het Champions League-treffen met Atalanta Bergamo is verre van ideaal. De Franse miljoenenformatie kampt met de nodige blessures, tot ergernis van trainer Thomas Tuchel.

PSG-blessures irriteren Tuchel: 'Elke keer hetzelfde liedje'
© Pro Shots

PSG speelde woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Sochaux, die met 1-0 werd gewonnen. Dat duel betekende het officieuze debuut van het pas zeventienjarige Nederlandse talent Xavi Simons, maar na afloop ging het vooral over de grote sterren. Niet zo gek, aangezien PSG volgende week ten koste van Atalanta Bergamo (confrontatie over één wedstrijd) de halve finale van de Champions League moet zien te bereiken.

In dat opzicht kwam Tuchel met slecht nieuws: hij maakt zich druk om Verratti, die een kuitblessure heeft opgelopen op de training. 'We maken ons zorgen, want hij heeft een behoorlijke tik gekregen', zo sipte de Duitser. 'We moeten afwachten, ik moet nog met de dokter praten. Maar dit ziet er niet goed uit. Het is een groot, groot probleem.' Tuchel ziet bovendien een patroon bij zijn ploeg. 'Het is weer hetzelfde liedje: vlak voor een CL-wedstrijd zijn er negatieve zaken. Ik heb geen idee hoe dat kan.'

Geïrriteerd
Ook werd Tuchel gevraagd naar de situatie van Kylian Mbappé. De sterspeler raakte twee weken geleden in de bekerfinale tegen Saint-Étienne op het oog fors geblesseerd aan zijn enkel, maar later doken er verhalen op dat hij tóch op tijd fit zou zijn. De jongeling liet zich al wel weer zien op het trainingsveld, maar Tuchel liet na het duel met Sochaux weten dat daar niet al te veel conclusies aan moeten worden verbonden.

Toen een journalist zei dat het weer deels trainen van Mbappé ongetwijfeld moet voelen als goed nieuws voor Tuchel, raakte de oefenmeester geïrriteerd. 'Jongens, we spelen in de Champions League, hè! Het is geen oefenwedstrijdje tegen Atalanta.' Met andere woorden: Tuchel is niet van plan een half fitte speler op te stellen. 'We spelen in een kwartfinale, na vier of maanden geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld, tegen een ploeg die net klaar is met de competitie. Geloof me, Kylian doet er alles aan, 24/7. Als-ie het redt, dan is dat een heel knappe prestatie.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.