PSG behoudt perfecte score na prachtgoal Gueye, Bosz loopt meer schade op

Paris Saint-Germain heeft zijn achtste overwinning op rij geboekt in de Ligue 1. Idrissa Gueye en invaller Julian Draxler maakten de treffers voor het sterrenessemble uit Parijs.

PSG
PSG
2 - 0
Montpellier
Montpellier

PSG speelde zonder Lionel Messi. Supersterren Neymar en Kylian Mbappé begonnen wel in de basis. Georginio Wijnaldum was bankzitter en viel tien minuten voor tijd in.

De wedstrijd begon voor PSG uitstekend. Neymar kreeg na vijf minuten al een goede kans om de club uit Parijs op voorsprong te zetten, maar hij wipte de bal net over het doel. Na een kwartier knalde Gueye PSG vanaf de rand van het strafschopgebied op fraaie wijze op voorsprong. Zijn schot belandde hoog in het doel: 1-0.

In de tweede helft kreeg de uitploeg de kans om op gelijke hoogte te komen. Stephy Mavididi haalde uit, maar Keylor Navas (Gianluigi Donnarumma zat op de bank) lag goed in de weg. Valère Germain was ook dichtbij voor Montpellier. Hij kopte de bal in de handen van Navas. In de slotfase besliste invaller Draxler het duel. Neymar gaf de Duitse aanvaller de bal mee in het strafschopgebied. Hij rondde koel af: 2-0.

Olympique Lyonnais
1 - 1
Lorient
Lorient

Het Lyon van Peter Bosz kwam in de thuiswedstrijd tegen Lorient niet verder dan een gelijkspel. De thuisploeg kreeg vroeg in de wedstrijd een rode kaart. Emerson moest na een kwartier al inrukken.

Armand Laurienté bracht Lorient vijf minuten later al op voorsprong: 0-1. Karl Toko Ekambi kon na rust de hoop op een schadevrije avond toch terugbrengen in Lyon. Op aangeven van Islam Slimani trok hij de stand gelijk. In de extra tijd van het duel leek de thuisploeg zelfs nog drie punten uit het vuur te slepen. Lucas Paquetá maakte een doelpunt, maar dat werd afgekeurd.

Door het gelijkspel staat Lyon op de zevende plaats in Frankrijk. Het verzamelde tot nu toe twaalf punten. Koploper PSG heeft er 24.