PSG-baas troeft Ronaldo en Messi af in verkiezing

Reacties

Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi van Paris Saint-Germain is door France Football uitgeroepen tot de invloedrijkste 'factor' in het voetbal. De 46-jarige Qatarees troeft Cristiano Ronaldo en FIFA-president Gianni Infantino af in de verkiezing van het tijdschrift.

PSG-baas troeft Ronaldo en Messi af in verkiezing
© Pro Shots

Al-Khelaïfi zwaait niet alleen de scepter van PSG, hij heeft ook een flinke vinger in de pap bij de UEFA, waar hij deel uitmaakt van het uitvoerend comité. Verder is hij onder meer de preses van BeIN Media Group.

France Football keek niet alleen naar personen. Zo eindigde de 'Zwitserse justitie' als tiende vanwege de onderzoeken uit heden en verleden naar FIFA-bestuurders en delen Adidas en Nike de veertiende plek.

Mino Raiola, die in een VI-enquête naar voren kwam als de invloedrijkste Nederlander in de voetbalindustrie van nu, moet genoegen nemen met de zeventiende plaats. Ambtgenoot Jorge Mendes is op plek vijf geklasseerd, waarmee hij Lionel Messi (zevende) klopt.

Winnaar Al-Khelaïfi spreekt in het bijbehorende interview zijn bewondering uit voor Cristiano Ronaldo, Alex Ferguson, Michael Jordan en UEFA-preses Aleksander Ceferin ('een verbindende kracht die broodnodig is in het Europese en wereldvoetbal').

De toptien van France Football:

Plek Persoon/instantie Functie
1. Nasser Al-Khelaïfi  Voorzitter Paris Saint-Germain
2. Cristiano Ronaldo Aanvaller Juventus
3. Gianni Infantino FIFA-voorzitter
4. Jürgen Klopp Manager Liverpool
5. Jorge Mendes Zaakwaarnemer
6. Andrea Agnelli Voorzitter Juventus
7. Lionel Messi Aanvaller Barcelona
8. Florentino Pérez Voorzitter Real Madrid
9. Megan Rapinoe Voetbalster Verenigde Staten
10. Zwitserse justitie Niet van toepassing
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.