Provocerende Vertonghen kan schikken voor twee duels

Jan Vertonghen is een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden gedaan door de aanklager van de KNVB. De Belgische verdediger van Ajax hoorde de eis nadat hij een provocerend liedje had gezongen tijdens de huldiging naar aanleiding van het winnen van de KNVB-beker.

Provocerende Vertonghen kan schikken voor twee duels

Nadat Ajax met 4-1 de tweede wedstrijd (de eerste was met 2-0 gewonnen) in de KNVB-beker finale in De Kuip had gewonnen van Feyenoord, vierden de Amsterdammers het winnen van die prijs met de eigen fans in de Arena.

Tijdens die huldiging pakte Vertonghen de microfoon om een versje te zingen waarin de verdediger een woord gebruikte dat gebruikt wordt door de fans van Ajax om hun gebrek aan respect voor de Rotterdamse opponent duidelijk te maken.

Vertonghen had daags na het incident een onderhoud met Ajax-directeur Rik van den Boog die hem stevig aansprak op zijn gedrag. De Belgisch international nam ook contact met Feyenoord op om zijn excuses aan te bieden.

Tot woensdag 12.00 uur kan Vertonghen beroep aantekenen tegen de schorsing. Mocht hij daarvan af zien dan mist hij de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal tegen kampioen FC Twente en de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen