Provocerende Schmidt wordt bekogeld en krijgt rood na zege Benfica

Reacties

Roger Schmidt is zaterdagavond met de rode kaart van het veld gestuurd in de slotfase van de uitwedstrijd bij Vizela. Benfica kwam in de extra tijd op 0-2 door een benutte penalty van João Mário, waarna het misging langs de lijn.

Provocerende Schmidt wordt bekogeld en krijgt rood na zege Benfica
© Sport TV
Vizela
Vizela
0 - 2
Benfica
Benfica

Benfica, de koploper van Portugal, had het lastig tegen middenmoter Vizela. João Mário had in de eerste helft de score geopend op aangeven van David Neres, maar het bleef lang bij die ene goal. Daardoor hield de thuisploeg hoop op een goed resultaat. Die hoop werd in de extra tijd aan flarden geschoten door diezelfde João Mário, die vanaf de stip de eindstand bepaalde op 0-2.

Logischerwijs waren Schmidt en de rest van zijn staf dolblij met de goal, maar in de ogen van een deel van het publiek van Vizela iets té blij. Een van de toeschouwers kon zich niet inhouden en gooide een flesje water richting de Duitse trainer. Schmidt besloot het flesje op te pakken en terug te gooien, wat hem de rode kaart opleverde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Direct na het ontvangen van de kaart beende Schmidt richting de catacomben. De trainer provoceerde het publiek vervolgens extra door met zijn vingers de stand op het scorebord uit te beelden: 0-2. 'Ik reageerde op provocaties van het publiek achter me. Ik accepteer de rode kaart, dat is alles wat ik erover te zeggen heb', gaf Schmidt na afloop aan tijdens zijn persconferentie.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2022/2023

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
34
28
3
3
82-20
+62
87
2
FC Porto
34
27
4
3
73-22
+51
85
3
Sporting Braga
34
25
3
6
75-30
+45
78
4
Sporting Lissabon
34
23
5
6
71-32
+39
74
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.