Provocerende Lang in de clinch met Alderweireld: 'Ik ben geen kleine baby'

Reacties

Club Brugge-aanvaller Noa Lang haalde in de slotfase van het met 2-0 gewonnen duel met Antwerp het bloed onder de nagels van Toby Alderweireld vandaan. De centrale verdediger ging verhaal halen nadat Lang provocerend op de bal was gaan staan.

Provocerende Lang in de clinch met Alderweireld: 'Ik ben geen kleine baby'
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
2 - 0
Antwerp
Antwerp

'Alderweireld wilde een beetje stoer doen. Hij was geïrriteerd dat ze verloren', zei Lang na afloop in gesprek met Eleven. Over zijn actie, waarbij hij uitdagend op de bal ging staan in het aangezicht van een Antwerp-verdediger, is Lang nonchalant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het hoort erbij, hoort bij voetbal. Ik ben nou eenmaal zo'n type speler. Dan moet je mij aanpakken in een duel. Dan moet je mij niet als een kleine baby in de kraag komen pakken. Maar wat ik zeg; het hoort erbij. Dat maakt voetbal leuk, toch?', lacht de international.

Club Brugge is door de 2-0 zege volgens Lang 'eindelijk van de nul af'. 'Na vorige week, een mentale klap, hebben wij als groep laten zien gedreven te zijn. Iedereen wist wat er voor de fans op het spel stond. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan heb bij kunnen dragen.'

Door de nederlaag kan het Antwerp FC van trainer Mark van Bommel zondagavond de koppositie kwijtraken in België. Union Sint-Gillis kruipt bij winst op Genk over de Oranje getinte formatie, waarbij zondag Vincent Janssen, Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk speelminuten kregen, heen. Antwerp FC treft volgende week in eigen huis Union Sint-Gillis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.