Pröpper hoopt op Locadia-debuut in cruciale kelderkraker

Reacties

Davy Pröpper kijkt bij Brighton & Hove Albion uit naar de entree van Jürgen Locadia. Beide ex-PSV'ers zouden komend weekend weer eens samen op het veld kunnen staan, als The Seagulls het in een cruciaal duel opnemen tegen Stoke City. Wat de middenvelder betreft zorgt de aanvaller voor de broodnodige variatie in de selectie.

Pröpper hoopt op Locadia-debuut in cruciale kelderkraker

Pröpper maakte in de zomer de overstap van Eindhoven naar Brighton, hij was met zijn transfer destijds even de recordaankoop van de promovendus. De middenvelder raakte die titel al snel kwijt aan mede-aanwinst José Izquierdo, waarna Locadia vervolgens in de winterstop van PSV naar Engeland kwam. En nu is de aanvaller de duurste speler aller tijden van Brighton. Locadia arriveerde echter met een blessure, waardoor speelminuten er nog niet in zaten.

Dat is echter een kwestie van tijd, ziet ook Pröpper. 'Het ziet er goed uit, volgens mij is Jürgen er bijna klaar voor', laat de international weten op het digitale thuis van Brighton. 'Hij wordt steeds fitter, daar zijn we allemaal enorm blij mee. Jürgen is een getalenteerde speler, die ook aan de zijkant kan spelen, en in Nederland veel goals heeft gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook hier kan gaan doen.'

En die doelpunten kan Brighton prima gebruiken. 'Met hem erbij hebben we vijf verschillende soorten spitsen, dat wordt voor ons heel belangrijk. We krijgen niet veel tegengoals, dus de aanvallers kunnen voor ons het verschil gaan maken.' Brighton maakt onderdeel uit van de razend spannende degradatiestrijd in de Premier League: de ploeg van manager Chris Hughton staat dertiende met 27 punten, de gevreesde streep ligt drie punten lager, terwijl hekkensluiter West Bromwich Albion maar zeven punten minder heeft dan Brighton.

Het uitduel met concurrent Stoke City van zaterdagmiddag wordt dan ook cruciaal, weet Pröpper. 'Ik ben daar ooit een wedstrijd wezen kijken, toen mijn goede vriend Marco van Ginkel daar speelde, dus ik weet dat het daar altijd hard waait. Maar daar kunnen wij wel mee omgaan. Ook zij hebben het moeilijk, dus dit wordt een big game. Voor ons een mooie kans om weg te blijven bij die onderste regionen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.