Promotiekoning Van Wijk krijgt na desastreuze start alsnog congé

Reacties

Dennis van Wijk is niet langer de hoofdtrainer van KV Mechelen. Na drie wedstrijden in de Proximus League zonder een overwinning, heeft de oefenmeester afscheid moeten nemen.

Promotiekoning Van Wijk krijgt na desastreuze start alsnog congé

Mechelen degradeerde in het afgelopen seizoen uit de Jupiler Pro League, na een verrassend ruime zege van AS Eupen op Excelsior Moeskroen. Ondanks de degradatie mocht Van Wijk (55) bij Mechelen blijven. Uit de eerste drie competitieduels van het nieuwe seizoen haalde Malinwa echter maar twee punten en na de 1-2 nederlaag tegen Lommel SK van afgelopen vrijdag, moet Van Wijk nu alsnog het veld ruimen.

'Na een gesprek over de tegenvallende resultaten hebben we in onderling overleg beslist om de samenwerking nu te stoppen', meldt Mechelen op de website van de club. 'De coach gaf aan dat het gewoonweg niet loopt zoals het zou moeten. We willen verder in een positieve sfeer met een team – van hoofdcoach, assistenten, spelers tot materiaalmannen – dat volop voor goede prestaties gaat. Daarom zullen we snel een nieuwe hoofdcoach aanstellen die past bij het DNA van de club.'

Door zijn congé krijgt Van Wijk niet de kans om zijn naam als promotiekoning in België verder waar te maken. Hij had eerder in zijn loopbaan succes bij KV Oostende (1998), Roeselare (2005), Bergen (2011), Charleroi (2012) en Westerlo (2014).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.