Promotiedroom wordt nachtmerrie voor Deportivo La Coruña

Reacties

Deportivo La Coruña is zaterdag veroordeeld tot een derde seizoen op rij op het derde niveau van Spanje. De kampioen van het seizoen 1999/2000 verloor na verlenging de beslissende play-offwedstrijd tegen Albacete: 1-2.

Promotiedroom wordt nachtmerrie voor Deportivo La Coruña

Voor Deportivo had de promotie voor het eerst in jaren voor goed nieuws moeten zorgen rond de club. Bij de Spaanse club zette het verval in het vorige decennium in met degradaties in 2011 en 2013. In 2018 zakte Depor opnieuw af en kwam de club niet meer terug. Sterker nog, twee jaar later volgde nog een degradatie.

Bizarre degradatie
Die verliep op bizarre wijze. Op het laatste moment ging er vanwege coronabesmettingen een streep door de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Fuenlabrada. Door resultaten op de andere velden kon Deportivo degradatie niet meer voorkomen. Juridische stappen van de club haalden niets uit. Direct terugkeren naar het tweede niveau lukte vorig seizoen niet, waardoor Deportivo dit seizoen een nieuwe poging waagde in de nieuwe competitie: de Primera División RFEF.

Het nieuwe derde niveau bestaat uit twee groepen van twintig clubs. Deportivo eindigde in de eerste groep op de tweede plek achter kampioen Racing Santander, dat zich samen met FC Andorra - de kampioen van de andere groep - verzekerde van promotie. Deportivo ging de play-offs in, waar in de halve finale Linares werd uitgeschakeld. In de finale trof de club Albacete, dat in 2005 voor het laatst in La Liga speelde.

Duizenden supporters
De mogelijke promotie van Deportivo maakte veel los in A Coruña. Liefst 27 duizend supporters waren in het stadion aanwezig en nog vele duizenden bekeken het duel op grote schermen in de stad, zag ook Lionel Scaloni. De bondscoach van Argentinië speelde tussen 1997 en 2006 bij Deportivo en tweette beelden van de grote groep fans in de stad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zij zagen Depor voortvarend starten. Halverwege de eerste helft leverde dat de 1-0 op via Mario Soriano. Lang leek die goal genoeg te zijn voor promotie, maar in de slotfase ging het nog mis. Alberto Jiménez bracht Albacete in de 82ste minuut langszij, waardoor er een verlenging aan te pas kwam in het Estadio Municipal de Riazor. Daarin maakte Albacete in de tweede helft de 1-2 via Jordi Sánchez, waardoor de promotiedroom van Deportivo uiteenspatte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Deportivo La Coruña
Meer over Deportivo La Coruña
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.