Promes weer goud waard voor Spartak met treffer in extremis

Quincy Promes heeft Spartak Moskou maandagavond een zwaarbevochten competitiezege bezorgd. De 25-jarige Nederlander maakte in de 95ste minuut de winnende treffer: 3-2.

Op papier ging Spartak een makkelijke avond tegemoet tegen laagvlieger FC Orenburg en daar leek de Russische koploper dan ook op af te stevenen. Roman Zobnin verschafte Spartak met twee treffers binnen het uur een comfortabele 2-0 voorsprong. Daarna kwam de klad er echter in en kwamen de bezoekers verrassend terug. Denis Popovic en Michal Duris bogen de achterstand binnen twee minuten om: 2-2.

Pas in de allerlaatste minuut van de extra tijd sloeg Spartak alsnog toe. Promes controleerde op de rand van het strafschopgebied en schoot raak. Het was alweer de achtste competitietreffer van de voormalig speler van FC Twente en Go Ahead Eagles. Alleen Fedor Smolov (elf) en Artem Dzyuba (negen) scoorden meer.

Dankzij die zeer late goal van Promes herstelt koploper Spartak de voorsprong op achtervolgers Zenit Sint-Petersburg en CSKA Moskou weer naar zes punten.