Promes tekent sterk verbeterd contract bij Spartak Moskou

Reacties

Spartak Moskou heeft het tot 2018 lopende contract van Quincy Promes opengebroken. De 24-jarige Oranje-international ligt nu drie jaar langer vast bij de recordkampioen van Rusland. Promes zette zaterdag zijn handtekening onder een sterk verbeterde verbintenis tot 2021.

Promes tekent sterk verbeterd contract bij Spartak Moskou

Sinds Promes in augustus 2014 voor 11,5 miljoen euro de overstap maakte van FC Twente, werd zijn verblijf bij Spartak een groot succes. De Amsterdamse aanvaller scoorde in de seizoenen 2014/15 en 2015/16 respectievelijk dertien en achttien keer in de Russische competitie en behoorde daarmee tot de elite-schutters van de Premier League.

Bondscoach Danny Blind noemde Promes daarom al een voorbeeld voor andere jonge spelers die de stap naar het buitenland willen maken. Het laatste jaar was de twaalfvoudig international dan ook een vaste waarde in het Nederlands elftal. Ook vrijdag riep Blind de vleugelspits weer op na zijn prima seizoenstart (twee goals in vier competitieduels).

Promes werd door zijn prima prestaties al in verband gebracht met een transfer, maar blijft met alle liefde in Moskou. 'Ik heb al meer dan eens herhaald dat ik het naar mijn zin heb bij Spartak. Ik droom ervan om in het rood en wit prestigieuze prijzen te pakken', zegt Promes, die er hard aan werkt om zijn Russisch te verbeteren, op de Spartak-website.

Promes krijgt volgens Russische media een flinke salarisverhoging van twee miljoen euro naar 3,2 miljoen per jaar. De gelimiteerde afkoopsom in het contract bedraagt 35 miljoen euro. Algemeen directeur Sergei Rodionov is blij dat Promes bij Spartak blijft. 'Niet alleen omdat hij een extreem waardevolle speler voor ons team is, maar ook omdat hij in relatief korte tijd is uitgegroeid tot een favoriet bij veel fans.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.