Promes pakt met Spartak eerste landstitel in zestien jaar

Reacties

Een dag nadat de ploeg zelf al won van Tom Tomsk is Spartak Moskou voor het eerst sinds 2001 landskampioen van Rusland geworden. Concurrent Zenit Sint-Petersburg verloor zondagavond, waardoor Quincy Promes met zijn ploeggenoten de landstitel kan vieren.

Promes pakt met Spartak eerste landstitel in zestien jaar

De Oranje-international was zaterdag nog zelf verantwoordelijk voor de 1-0 zege op Tom Tomsk, waardoor de druk volledig op Zenit Sint-Petersburg werd gelegd. De topploeg kon daar niet mee omgaan, Terek Grozny zegevierde zondag in West-Rusland met 0-1. Hierdoor is Spartak Moskou met nog drie wedstrijden te gaan in de competitie niet meer te achterhalen door CSKA Moskou en Zenit Sint-Petersburg.

Promes leverde met elf doelpunten en tien assists een grote bijdrage aan het landskampioenschap van Spartak Moskou. Met die cijfers is de flankspeler MVP van de Russische competitie. In de vorige zomer tekende Promes een nieuw contract bij zijn werkgever, waardoor hij tot medio 2021 vastligt bij Spartak Moskou. In het verleden speelde de Amsterdammer voor FC Twente en Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.