Promes en Veltman voorlopig aan de kant, blessure Babel valt mee

Reacties

Ajax kan voorlopig geen beroep doen op Quincy Promes en Joël Veltman. Ryan Babel sluit daarentegen mogelijk al heel snel weer aan.

Promes en Veltman voorlopig aan de kant, blessure Babel valt mee
© Pro Shots

Zondag tijdens het thuisduel met PSV (1-0 winst) viel het trio geblesseerd uit. Een dag later volgden de medische onderzoeken en alleen Babel kreeg goed nieuws. De 33-jarige aanvaller kampt met een kneuzing aan de rechter bilspier en sluit naar verwachting aan het eind van de week weer aan bij de groepstraining.

Ajax-trainer Erik ten Hag kan enkele weken geen beroep doen op Promes en Veltman. Bij Promes is hamstringletsel geconstateerd, waardoor hij de komende weken niet inzetbaar is. Veltman is onderzocht aan zijn knieklachten en hij moet sowieso een week rust houden, daarna zal er verder onderzoek plaatsvinden.

Veltman ligt er ook enkele weken uit, maar dat is eigenlijk een meevaller voor de verdediger. 'Ik was even bang dat het een kruisbandblessure zou zijn, maar gelukkig is dat vandaag uitgesloten', aldus Veltman op de clubwebsite.

Overigens kon Ten Hag voorafgaand aan de wedstrijd al geen beroep doen op de geblesseerden Daley Blind (ontstoken hartspier), Zakaria Labyad (knie), David Neres (knie) en Hakim Ziyech (kuit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.