Programma uit de hel: Engelse club speelt dertien keer in vier weken

Reacties

Een kwartje voor de gedachten van Paul Wotton, de trainer van Truro City, als hij toptrainers met twee volledige elftallen vol afgetrainde supersterren hoort klagen over de belasting voor hun ploegen. Wotton moet nu dertien wedstrijden in vier weken spelen met zijn ploeg van semi-profs.

Programma uit de hel: Engelse club speelt dertien keer in vier weken
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'We spelen zaterdag, dinsdag, vrijdag, maandag, donderdag, zaterdag, dinsdag, donderdag, zaterdag, dinsdag, donderdag, zaterdag. O ja, we moeten ook ergens nog de afgelaste wedstrijd tegen Eastbourne zien in te halen', lacht Wooton er maar een beetje om, in gesprek met de BBC. Over vier weken eindigt immers het seizoen in de National League South, het zesde niveau in Engeland, en Truro heeft simpelweg nog een hoop wedstrijden in te halen.

Oorzaak: water. Op het eiland waar het toch al bijna altijd regent, ging het deze winter wel heel hard tekeer, dus behalve de zes reguliere competitiewedstrijden heeft Wotton nog zeven inhaalduels om zijn manschappen doorheen te loodsen. Hoe hij dat gaat doen? 'Geen idee. We gaan per wedstrijd wel zien wie er fit is om te starten. Het wordt hoe dan ook heel, heel moeilijk en we gaan in elk geval niet meer trainen', aldus de coach.

Daar zal ook geen tijd voor zijn: het zal een kwestie zijn van wedstrijden spelen en herstellen voor Truro, dat een paar punten boven de degradatiezone staat, maar dus nog meer dan genoeg wedstrijden moet inhalen om daar flink afstand van te nemen.

Het helse speelschema van Truro City:
Zaterdag 23 maart: Tonbridge - Truro City 
Dinsdag 26 maart: Truro City - Dartford
Vrijdag 29 maart: Truro City - Slough Town
Maandag 1 april: Chippenham Town - Truro City
Zaterdag 6 april: Truro City - Aveley
Dinsdag 9 april: Truro City - Torquay United
Donderdag 11 april: Truro City - Yeovil Town
Zaterdag 13 april: Truro City - Maidstone United
Dinsdag 16 april: Truro City - Dover Athletic
Zaterdag 20 april: Dartford - Truro City

Nog in te delen: Truro City - Eastbourne

Eén van de tegenstanders is Maidstone United. Over Manny Duku, Nederlander in dienst van The Stones, verscheen recent dit verhaal op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.