Programma play-offs: dit is het schema van het zenuwslopende slot

Reacties

Nu de Eredivisie erop zit, is het schema voor de play-offs om Europees voetbal én de play-offs om promotie/degradatie helemaal bekend. De eerste clubs kunnen komende woensdag alweer aan de bak.

Programma play-offs: dit is het schema van het zenuwslopende slot

Dan staan immers de eerste barrageduels in de strijd om het laatste ticket voor de tweede voorronde van de Europa League op het programma. Het was nog wachten op de laatste belissingen in de jacht op Europees voetbal. PEC Zwolle werd zondag de grote verliezer door met 6-0 onderuit te gaan bij AZ. Daardoor legden ADO Den Haag (2-3 zege bij Roda JC) en SC Heerenveen (2-3 nederlaag tegen Feyenoord) beslag op de laatste twee tickets.

En dus weten nummer vijf FC Utrecht en nummer zes Vitesse nu wie hun tegenstanders zijn. Woensdag om 18.30 uur ontvangt nummer zeven ADO de Arnhemmers, om 20.45 uur gaan de Domstedelingen op bezoek bij nummer acht Heerenveen. De returns staan gepland op zaterdagavond 12 mei. De winnaars gaan naar de finale, die op 15 en 19 mei wordt afgewerkt. De winnaar speelt al op 26 juli en 2 augustus zijn eerste Europese duels.

Voor Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade krijgt het seizoen nog een zenuwslopend staartje, zoals vorige week al nagenoeg bekend was. Nu is ook definitief duidelijk wie de eerste opponenten worden van de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie. Sparta neemt het donderdag om 16.45 uur op tegen FC Dordrecht, dat stuntte tegen SC Cambuur. Roda JC speelt om 20.00 uur uit bij Almere City FC. Zondag volgen de returns.

Als Sparta en Roda de eerste twee duels overleven, wacht volgende week de finale. De Rotterdammers spelen in dat geval tegen de winnaar van de dubbele confrontatie tussen FC Emmen en NEC, voor de Limburgers wacht Telstar of De Graafschap. Komen de Eredivisionisten ook uit die duels (op 17 en 20 mei) als winnaar uit de strijd, dan blijft het bij FC Twente als degradant en Fortuna Sittard als promovendus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.