Primeur voor Braafheid bij recordzege Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht heeft dinsdag tegen FC Den Bosch de grootste zege van het seizoen geboekt: 5-0. Hamza Boukhari was met twee treffers en een assists de uitblinker bij de Jupiler League-ploeg van trainer Robin Pronk. Edson Braafheid maakte zijn eerste treffer voor de beloftenploeg.

Binnen twaalf minuten had het beloftenelftal van Utrecht de bezoekers uit Den Bosch al in de tang. Doelman Kees Heemskerk was de schlemiel. Eerst werd hij geklopt door een onhoudbare knal van Darren Rosheuvel en vier minuten later profiteerde Boukhari van zijn fout. Nog voor rust maakte Boukhari er op aangeven van Sylla Sow 3-0 van.

In de tweede helft werd het alleen maar erger voor de Bosschenaren. Mitchell van Rooijen gleed een voorzet van Boukhari binnen en zorgde zo voor 4-0. Na zeventig minuten deed Braafheid, die in de basis startte, ook een duit in het zakje. Hij haalde van dichtbij uit nadat de bal uit een corner voor zijn voeten kwam: 5-0. Ongekende luxe voor Jong FC Utrecht, dat in de eerdere 36 duels 42 keer scoorde.

Jong FC Utrecht komt door de zege dichter in de buurt van Fortuna Sittard. De clubs schelen twee punten, maar de Limburgers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Den Bosch staat veertiende met 42 punten.