Primeur Sancho kan nieuwe anticlimax Man United niet voorkomen

De frustratie neemt toe bij Manchester United, dat de week zaterdag beroerd heeft afgesloten. Na het midweekse gelijkspel tegen degradatiekandidaat Burnley slaagde United er in eigen huis ook niet in om Southampton van zich af te schudden.

© Imago
Manchester United
1 - 1
Southampton
Southampton

Bij United voerde manager Ralf Rangnick een wijziging door ten opzichte van het uitduel met Burnley (1-1). Cristiano Ronaldo moest op Turf Moor nog voorrang verlenen aan Edinson Cavani, maar keerde tegen Southampton terug in de basis. Bij de bezoekers hield Ralph Hasenhüttl vast aan dezelfde elf namen die Tottenham Hotspur over de knie legden.

Op Old Trafford speelde zich een boeiend schouwspel af. Ronaldo leek al vroeg voor de openingstreffer te zorgen. De 37-jarige Portugees had al afgerekend met doelman Fraser Forster, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Romain Perraud. Aan de andere kant kreeg Che Adams een uitgelezen kans om de score te openen. De aanvaller leek vogelvrij binnen te kunnen koppen, maar gleed onderweg uit.

Halverwege de eerste helft sloeg United alsnog toe. Marcus Rashford ontsnapte aan de verdediging van Southampton en legde de bal bij de tweede paal, waar Jadon Sancho van dichtbij de openingstreffer voor zijn rekening nam (1-0). Voor de topaankoop was het zijn eerste competitiedoelpunt op Old Trafford. Paul Pogba leek de score pal voor rust zelfs te verdubbelen, maar in aanloop naar de goal stond Ronaldo buitenspel.

Adams neemt revanche
Southampton liet zich niet van streek brengen door de achterstand en bleef brutaal het doel van David de Gea opzoeken. Dat resulteerde vlak na rust in de gelijkmaker. Na matig ingrijpen van Harry Maguire kon Adams diagonaal uithalen. De Engelsman nam revanche voor zijn gemiste kans in de openingsfase en verschalkte de Gea met een bekeken schot, dat via de binnenkant van de paal in het doel verdween (1-1).

Geen winnende treffer
Daarna was het niet United, maar Southampton dat jacht maakte naar de voorsprong. Gesteund door de overwinning op Tottenham Hotspur ging de ploeg van Hasenhüttl nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer. Naarmate de wedstrijd vorderde, lukte het United om de wedstrijd weer in handen te nemen. Gesteund door de supporters deden The Mancunians er alles aan om nieuw puntenverlies af te wenden, maar de winnende treffer zou niet meer vallen.

Door het tweede gelijkspel op rij wipt United weliswaar naar de vijfde plaats in de Premier League, maar zowel nummer zes Arsenal als nummer zeven Tottenham Hotspur beschikt over minder verliespunten. The Gunners speelden twee duels minder dan United, Spurs liefst drie.