Primeur Karsdorp en belangrijke bijrol Kluivert in bekerzege Roma

Reacties

AS Roma heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de Coppa Italia. Met Rick Karsdorp en Justin Kluivert in de basis werd Virtus Entella, actief op het derde niveau van Italië, verslagen. Patrik Schick liet enkele hoogstandjes zien, maar de Nederlanders zullen ook tevreden terugkijken.

Primeur Karsdorp en belangrijke bijrol Kluivert in bekerzege Roma
AS Roma
AS Roma
4 - 0
Virtus Entella
Virtus Entella

Voor Karsdorp was het pas zijn vierde duel van het seizoen. De voormalige Feyenoord-verdediger was sinds zijn invalbeurt in het Champions League-duel met Real Madrid (27 november) niet meer in actie gekomen. Kluivert kreeg dit seizoen al meer speeltijd.

De twee Nederlanders mochten al na 23 seconden hun ploeggenoot Schick feliciteren. Op aangeven van Cengiz Ünder tikte de spits de bal met zijn hak binnen. Op slag van rust werd het 2-0 en weer vertolkte de Tsjech daarbij een kunstige hoofdrol. Een inspeelbal van Karsdorp, die vlak voor de 2-0 een pegel van afstand geen doel zag treffen, werd door Schick met de hak verlengd tot bij Iván Marcano. Voor de invaller was het door de ingenieuze assist van Schick een koud kunstje de ruststand te bepalen.

Kort na de onderbreking deed Schick nog maar eens van zich spreken. Na breedleggen van Kluivert plaatste de spits de bal in één keer in de verre hoek. De 4-0 eindstand kwam uiteindelijk op het scorebord dankzij Javier Pastore. Ook hij sloeg toe op aangeven van Kluivert, die net als Karsdorp de negentig minuten volmaakte. Voor de rechtsback was dat zelfs de allereerste keer in zijn tijd bij de Romeinse club. De voormalige Ajacied bereidde de goal voor met een fraai steekballetje en stapte dus met twee assists van het veld.

Door de zege schaart Roma zich als laatste bij de laatste acht van het Italiaanse bekertoernooi, waarin Fiorentina de volgende tegenstander is. Eerder op de avond had Atalanta Bergamo dat ook al gedaan door met 0-2 te winnen bij Cagliari. Hans Hateboer stond bij Atalanta in de basis en mag in de volgende ronde proberen Juventus te verrassen.

Cagliari
Cagliari
0 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

De kwartfinales zien er nu als volgt uit:
AC Milan-Napoli
Internazionale-Lazio
Juventus- Atalanta Bergamo
Fiorentina-AS Roma

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.