Prijzenpakker Marcelo koerst tegen Athletic af op legendarische status

Marcelo kan zondag de Real Madrid-speler worden met de meeste prijzen ooit. In de finale van de Supercopa de España treft de 33-jarige Braziliaan Athletic Bilbao. Mocht er gewonnen worden, dan haalt hij Sergio Ramos in en komt hij op gelijke hoogte met clubicoon Paco Gento.

Real Madrid versloeg woensdag, ondanks een treffer van Luuk de Jong, Barcelona. Het leverde een plek in de finale van de strijd om de Supercopa de España op, die zondag wordt afgewerkt in het King Fahd Stadium in Saudi-Arabië. Als De Koninklijke wint van Athletic, dat donderdag andere halvefinalist Atlético Madrid versloeg, mag Marcelo zich kronen tot de ultieme prijzenpakker van zijn club.

De linkback maakte halverwege het seizoen 2006/07 de overstap van Fluminense naar de Spaanse voetbalhoofdstad en in de afgelopen vijftien jaar reeg hij de prijzen aaneen. Marcelo won vier keer de Champions League, werd vijf keer kampioen van Spanje, sleepte twee keer de Spaanse beker in de wacht, won vier Spaanse Super Cups, mocht zich vier keer winnaar van het WK voor clubteams noemen én won drie Europese Super Cups. Hiermee heeft de Braziliaan een prijzenkast bestaande uit 22 bokalen uit zijn tijd in Madrid. Het clubrecord staat op naam van Gento, die 23 prijzen won met Real.

Mocht Marcelo zondag opnieuw de Spaanse Super Cup pakken, en clubicoon Gento evenaren, dan doet hij dat niet met veel wedstrijden in de benen. Dit seizoen komt hij nauwelijk voor in de plannen van trainer Carlo Ancelotti: in totaal kwam hij pas in zeven officiële duels in actie. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat hij zijn koffers pakt om zijn carrière elders voort te zetten. Eerder werd hij al gelinkt aan een terugkeer naar Brazilië.

Ook buiten het voetbal zit Marcelo allesbehalve stil. Zo is hij eigenaar van het Portugese CD Mafra.