Prijzengeld Feyenoord en Vitesse bekend, Real grootverdiener

Reacties

De UEFA heeft donderdag bekendgemaakt hoeveel geld er is uitgekeerd aan clubs die deelnamen aan de Champions League en de Europa League van vorig seizoen. CL-winnaar Real Madrid is uiteraard de grootverdiener met ruim 88 miljoen euro aan inkomsten.

Prijzengeld Feyenoord en Vitesse bekend, Real grootverdiener

Het is een veelvoud van wat Feyenoord overhield aan het weinig succesvolle avontuur in het miljardenbal. De Rotterdammers pakten in de poulefase slechts drie punten (thuis tegen Napoli), maar incasseerden nog altijd 25,0 miljoen euro. De helft daarvan is de premie voor deelname aan het toernooi (12,7 miljoen). Uit de marketpool vloeide 10,7 miljoen euro naar De Kuip.

De grootverdieners van het afgelopen CL-seizoen zijn behalve winnaar Real halvefinalist AS Roma (83,8 miljoen), verliezend finalist Liverpool (81,2 miljoen) en kwartfinalist Juventus (80,0 miljoen). De vierde halvefinalist, Bayern München, streek slechts 70,4 miljoen op. In totaal keerde de UEFA ruim 1,4 miljard euro uit aan de clubs die deelnamen aan het hoofdtoernooi en de play-offs.

Europa League
Daarbij steekt de Europa League toch schril af. De 56 clubs die meededen aan het tweede UEFA-bekertoernooi kregen in totaal 428,1 miljoen euro. Halvefinalist Arsenal streek met 37,7 miljoen euro het grootste deel op. De enige Nederlandse deelnemer Vitesse, dat eveneens al in de poulefase strandde, kreeg bijna 7,5 miljoen euro van de Europese voetbalbond.

Overzicht Champions League-prijzengeld.
Overzicht Europa League-prijzengeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.