FIFA riskeert conflict met UEFA door plannen over lucratief toernooi

Reacties

Het hoogste bestuursorgaan van de FIFA, het FIFA Council, vergadert deze week in Rwanda over plannen die het voetbal een totaal ander aanzien kunnen geven.

FIFA riskeert conflict met UEFA door plannen over lucratief toernooi

Ter sprake komt onder meer een voorstel om het WK voor clubteams te hervormen. Het was al bekend dat FIFA-president Gianni Infantino op een ander format dan het huidige aanstuurt. Eerder dit jaar liet de bestuurder weten dat er investeerders zijn die ruim tien miljard euro willen reserveren voor een toernooi dat vanaf 2021 eens in de vier jaar plaats zou vinden.

Aan het evenement zouden zestien of 24 clubs deelnemen, waaronder vanzelfsprekend enkele leden van de Europese elite. Die zouden alleen al voor een deelname ruim honderd miljoen euro kunnen toucheren.

Het voorstel wordt volgens The Guardian woensdag besproken, maar aan de orde komt ook een andere optie, namelijk om het toernooi jaarlijks te organiseren. De maanden juli en augustus worden genoemd als mogelijke speeldata.

Met name het laatste voorstel wordt gezien als een provocatie richting de UEFA, die sowieso fel gekant is tegen een uitgebreidere variant van het WK voor clubteams. Het nieuwe toernooi kan immers uitgroeien tot een serieuze concurrent voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.