Prijzengala in de Premier League: de genomineerden

Reacties

De Premier League heeft diverse shortlists gepubliceerd om de beste spelers van het seizoen te bekronen. Fans kunnen stemmen op hun favoriete speler, manager en talent.

Prijzengala in de Premier League: de genomineerden
© Pro Shots

In de eerste categorie zijn twee spelers van kampioen Manchester City genomineerd. Kevin De Bruyne en Rubén Dias worden uitgelicht door de competitieorganisatie. 'De Bruyne hoeft maar drie spelers voor zich te laten op het gebied van gecreëerde kansen, terwijl hij een derde van het seizoen heeft gemist.'

Twee spelers buiten The Big Six zijn genomineerd, te weten Jack Grealish (Aston Villa) en Tomás Soucek (West Ham United). Daarnaast kunnen fans stemmen op Mohamed Salah (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Bruno Fernandes (Manchester United).

Vijf managers maken kans op de titel Manager van het Seizoen: Marcelo Bielsa, Pep Guardiola, David Moyes, Brendan Rodgers en Ole Gunnar Solskjaer. Fans kunnen stemmen, waarna hun input wordt gecombineerd met dat van een panel met voetbalexperts. Dit panel komt ook aan bod bij de verkiezing van Speler van het Jaar, maar de twintig aanvoerders van de Premier League-clubs mogen ook hun favoriete speler kiezen.

Bij de talenten worden twee namen herhaald: Mason Mount en Rúben Dias maken ook kans op deze prijs. Dias is samen met teamgenoot Phil Foden genomineerd. Dominic Calvert-Lewin (Everton), Illan Meslier (Leeds United), Marcus Rashford (Manchester United), Declan Rice (West Ham United) en Bukayo Saka (Arsenal) completteren de nominatielijst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.