President Tebas van Spaanse voetbalbond haalt met ontslag weer truc uit

Reacties

Javier Tebas heeft woensdag zijn ontslag ingediend als president van La Liga. De 61-jarige zakenman maakte echter ook direct duidelijk bij de volgende verkiezingen weer verkiesbaar te zijn.

President Tebas van Spaanse voetbalbond haalt met ontslag weer truc uit
© Pro Shots

De president van de Spaanse voetbalbond maakte zijn besluit kenbaar via X, voorheen Twitter. 'Een paar minuten geleden heb ik mijn ontslag ingediend als voorzitter van La Liga vóór het einde van mijn ambtstermijn, die op 23 december zou aflopen. Er zal een nieuw verkiezingsproces van start gaan waarin ik mezelf zal presenteren, dus ik zal de steun en het vertrouwen van de clubs vragen om de uitdagingen aan te gaan', schreef Tebas, die de functie sinds 2013 bekleedt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tot de nieuwe verkiezingen zullen vice-voorzitters Quico Catalan en Miguel Angel Gil Marin de honneurs waarnemen bij de Spaanse voetbalbond. Het duo zal ook een verkiezingscommissie, bestaande uit drie La Liga-clubs en twee Segunda División-clubs, opzetten om een nieuwe voorzitter te vinden waar Tebas voorlopig de enige kandidaat voor is.

De gang van zaken zoals Tebas die uitvoert blijkt overigens een herhaling van zetten. Vier jaar geleden volgde hij dezelfde route en toen werd hij opnieuw verkozen tot president bij de Spaanse voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.