Premier League-verkiezing: Salah kan opnieuw City-feest verpesten

Reacties

De finalisten voor de prijs van Speler van het Jaar van de Engelse spelersvakbond (PFA) zijn bekendgemaakt. Mohamed Salah, David de Gea en Harry Kane zijn de concurrenten van het Manchester City-trio Leroy Sané, Kevin De Bruyne en David Silva.

Premier League-verkiezing: Salah kan opnieuw City-feest verpesten

Alle spelers in het Engelse profvoetbal hebben hun stem kunnen uitbrengen, waaruit het bovenstaande elitegezelschap is gerold. Op 23 april wordt in Londen tijdens de awardshow van de PFA de winnaar onthuld.

Salah lijkt samen met De Bruyne de grootste kanshebber. De 25-jarige Egyptenaar staat in zijn debuutseizoen bij Liverpool na 31 Premier League-wedstrijden al op 29 goals. Bovendien heeft de rechtsbuiten met acht goals een groot aandeel gehad in het Europese succes van de halvefinalist in de Champions League. Met twee goals en een assist was Salah ook belangrijk in het tweeluik met Manchester City in de halve finale (5-1 zege over twee wedstrijden).

De Bruyne vertolkt al het hele seizoen een bepalende rol bij Manchester City. De 26-jarige Belg heeft in 32 competitiewedstrijden voor de koploper zeven keer gescoord en vijftien assists gegeven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De winnaar van de verkiezing volgt N'Golo Kanté op. De controlerende middenvelder werd vorig jaar met de award beloond voor zijn aandeel in het succes van Chelsea, dat de titel pakte in de Premier League. Kanté werd een jaar eerder al kampioen met Leicester City.

De laatste 10 winnaars:

Seizoen: Winnaar:
2007/08 Cristiano Ronaldo (Manchester United)
2008/09 Ryan Giggs (Manchester United)
2009/10 Wayne Rooney (Manchester United)
2010/11 Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
2011/12 Robin van Persie (Arsenal)
2012/13 Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
2013/14 Luis Suárez (Liverpool)
2014/15 Eden Hazard (Chelsea)
2015/16 Riyad Mahrez (Leicester City)
2016/17 N'Golo Kanté (Chelsea)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.