Premier League-record: zo wint Good Old Vardy het gevecht van de tijd

Reacties

Jamie Vardy heeft bij zijn rentree na een zware hamstringblessure direct voor een nieuwe mijlpaal gezorgd. Na de zege bij Burnley werd de ervaren goalgetter geprezen door Brendan Rodgers, die opgelucht is nu de 35-jarige Engelsman is teruggekeerd.

Premier League-record: zo wint Good Old Vardy het gevecht van de tijd
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 2
Leicester City
Leicester City

Vardy liep op 28 december in de thuiswedstrijd tegen Liverpool een hamstringblessure op. Dat duel werd nog gewonnen door The Foxes, die daarna afgleden. Terwijl de clubtopscorer revalideerde, nam de wanhoop toe bij Leicester. In vijf Premier League-duels werden slechts twee punten gepakt. Op bezoek bij Burnley leek er dinsdag opnieuw geen zege te komen, tot vlak voor tijd.

Rodgers had James Maddison en Jamie Vardy tegen zichzelf in bescherming genomen. De twee waren net hersteld van blessures en vielen in de 72ste minuut in, toen de ruimtes groter waren geworden en een groot deel van de fysieke strijd met Burnley al achter de rug was. Maddison maakte op aangeven van Vardy de 0-1, waarna Vardy in de negentigste minuut voor de 0-2 zorgde. Die goal was voor de routinier al het 94ste Premier League-doelpunt dat hij maakte als dertiger. Op dat vlak is hij Ian Wright nu echt gepasseerd. Geconfronteerd met dat record zei Vardy na afloop met een lach: 'Ach, misschien betekent het wel gewoon dat ik te weinig heb gescoord voor mijn dertigste.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de eerste competitiezege sinds 28 december is Leicester naar plek twaalf geklommen. De blik is weer omhoog gericht. 'Jamie is voor ons een geweldige aanjager', zei Rodgers bij de BBC. 'Je ziet zijn energie. Hij maakt veel loopacties, zet tegenstanders continu onder de druk en staat vaak op de juiste plek om toe te slaan. Zijn terugkeer is een enorme boost voor ons. Door zijn kwaliteiten en mentaliteit betekent het veel voor ons dat hij weer terug is', aldus de manager over de aanvaller die dit seizoen in de Premier League al tien keer scoorde.

Het is nu de vraag wat er nog in het vat zit voor de laatbloeier uit Sheffield. Vardy is in de voorbije jaren onder Rodgers steeds zuiniger gaan omspringen met zijn energie en maakt minder loopacties in zones op het veld die er minder toedoen. Zijn snelheid over kortere afstanden is in de loop der jaren amper minder geworden, zo bleek uit tests bij Leicester. Volgens Vardy is dat mede te danken aan het latere instromen in het profvoetbal. De ex-spits van Stocksbridge, Halifax Town en Fleetwood Town heeft namelijk simpelweg minder trainingskilometers op de teller staan dan veel leeftijdsgenoten die nu ook op het hoogste niveau spelen. Vardy tekende in 2012 als 25-jarige pas een contract bij Leicester, dat toen nog in het Championship speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.