Premier League pakt door en klaagt ook Leicester City aan

Reacties

Leicester City moet vrezen voor een sanctie. Hoewel de landskampioen van het seizoen 2015/16 niet op het hoogste niveau uitkomt, heeft de Premier League donderdag een zaak aangespannen. Tot ontsteltenis van Leicester City.

Premier League pakt door en klaagt ook Leicester City aan

Het nieuws volgt op de puntenstraf van Nottingham Forest, dat eerder deze week te horen kreeg dat het vier punten moet inleveren. De nummer achttien van de Premier League had in de vorige seizoenen de boekhouding niet op orde. Inmiddels moet ook Leicester City vrezen. De runner-up van het Championship heeft de Premier League achter zich aan.

Leicester City zou vorig seizoen de Profitable and Sustainability Rules (PSR) van de Premier League hebben geschaad. Dat houdt in dat de jaarrekening van de club niet in orde was of niet op de juiste manier is ingediend. Een onafhankelijke commissie gaat beoordelen of daar vorig seizoen, toen The Foxes nog in de Premier League uitkwamen, inderdaad sprake van was.

Oplossing
Hoewel de Premier League bevoegd is om ook een Championship-club een puntenstraf uit te delen, gaat dat volgens Sky Sports dit seizoen niet gebeuren. Dat neemt niet weg dat Leicester City teleurgesteld is in de actie van de Premier League. Op het digitale thuis laat de club weten zich te hebben ingespannen om constructief samen te werken op het gebied van zaken met betrekking tot de aanklacht.

Daartoe blijft de club overigens bereid. 'Leicester wil graag op zoek naar de juiste oplossing voor eventuele aanklachten, door de juiste instanties en op het juiste moment. We zullen blijven vechten voor het recht van alle clubs om hun ambities na te streven, vooral wanneer deze redelijk en eerlijk tot stand zijn gekomen door aanhoudende sportieve prestaties.'

Op het veld
Op het veld gaat het Leicester juist voor de wind. De ploeg ligt op koers voor een terugkeer in de Premier League. Leeds United nam vorige week weliswaar de koppositie in het Championship over, maar Leicester City heeft nog een wedstrijd tegoed. De nummers een en twee promoveren rechtstreeks.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
44
30
4
10
86-39
+47
94
2
Leeds United
45
27
9
9
80-41
+39
90
3
Ipswich Town
43
26
11
6
85-53
+32
89
* Actueel tot en met 27 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.