Premier League-directeur verwacht geen verlossing voor boze Guardiola en Klopp

Reacties

Het lijkt er niet op dat managers van Premier League-clubs in de toekomst weer gebruik mogen maken van vijf wissels per wedstrijd. Pep Guardiola en Jürgen Klopp klaagden onlangs over het vervallen van de regelgeving.

Premier League-directeur verwacht geen verlossing voor boze Guardiola en Klopp
© Pro Shots

Bij de herstart van het vorige seizoen werd het in Engeland bij wijze van uitzondering toegestaan om vijf keer te wisselen tijdens een wedstrijd, om spelers tijdens het drukke speelschema in het resterende deel van het seizoen te ontlasten. Diverse landen - waaronder Nederland - namen deze regel ook op in het nieuwe seizoen, maar de Premier League niet.

Richard Masters, algemeen directeur van de Premier League, acht het onwaarschijnlijk dat de regel alsnog wordt ingevoerd in het huidige seizoen, mede omdat diverse clubs ondanks het standpunt van hun managers tegen de vijf wissels-regel zijn. 'We hebben twee stemrondes gehad op clubniveau, beide keren werd er relatief veel steun uitgesproken voor een maximum van drie wissels.'

Volgens Masters richt de kritiek van Engelse clubs zich vooral op het te volle en dus te drukke speelschema in Engeland, waar zoals in elk seizoen weer gestreden wordt in twee bekertoernooien. 'Daar ligt de frustratie en volgens mij ook het echte probleem', aldus Masters.

Dat Klopp en Guardiola om een ingreep van de Engelse voetbalbond vragen is gekeken naar de vorige wedstrijd van hun clubs op z'n minst opmerkelijk te noemen. Tijdens Manchester City – Liverpool (1-1) werd er in totaal maar drie keer gewisseld, Guardiola bracht met Bernardo Silva één nieuwe speler in, Klopp gebruikte James Milner en Xherdan Shaqiri als frisse krachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.