'Premier League-clubs willen streep zetten door snode transferplannen'

Reacties

Premier League-clubs hopen tijdens de komende vergadering in november een regel in te stellen dat het onmogelijk maakt voor clubs om huurdeals te sluiten met satellietclubs. Daarmee worden clubs als Chelsea, Manchester City, Manchester United en Newcastle United getroffen.

'Premier League-clubs willen streep zetten door snode transferplannen'
© Pro Shots

Enkele grote clubs in Engeland zijn in handen van eigenaars die ook andere clubs in de portefeuille hebben, Premier League-clubs willen volgens The Athletic via een stemronde voorkomen dat aan elkaar gelieerde clubs gaan handelen.

Het meest recente gerucht dat opdook, speelde zich af rondom Newcastle. De club raakte middenvelder Sandro Tonali kwijt vanwege een schorsing en hoopt volgens Engelse media dat gemis op te vangen met het tijdelijk aantrekken van Rúben Neves, die onder contract staat bij Al-Hilal. Beide clubs zijn in Saoedische handen.

Ook Man Utd, via Sir Jim Ratcliffe verbonden aan OGC Nice, Man City en Chelsea zouden via deze route hun selectie kunnen versterken, maar niet als het merendeel van de clubs instemt met nieuwe regelgeving. Veertien van de twintig clubs moeten op 21 november instemmen om de regeling aan te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.