'Premier League-clubs vragen om VAR-marge bij buitenspel'

Reacties

De regels voor buitenspel veranderen komend seizoen mogelijk in de Engelse Premier League. De clubs daar hebben volgens vooraanstaande media als The Times en The Telegraph gevraagd om een marge van tien centimeter bij gevallen waar de VAR op beelden kijkt of er sprake is van buitenspel.

'Premier League-clubs vragen om VAR-marge bij buitenspel'
© Pro Shots

De videoscheidsrechter maakt dit seizoen nogal wat los in Engeland. Er zijn veel redenen voor, maar een van de belangrijkste is de buitenspelregel. Meerdere doelpunten werden dit seizoen afgekeurd in de Premier League omdat de VAR enkele centimeters buitenspel constateerde. Met de marge zou er echt duidelijk sprake moeten zijn van buitenspel wil de VAR een treffer afkeuren.

De arbiters in Engeland zouden daarmee akkoord willen gaan, mits de internationale spelregelcommissie IFAB daarvoor groen licht geeft. Voormalig Premier League-scheidsrechter Mark Clattenburg zou het liefst zien dat de VAR helemaal niet ingrijpt bij buitenspel, schreef hij eerder in The Daily Mail.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.