Prachtige beelden: Sociedad en Real Madrid eren icoon David Silva

Reacties

David Silva kreeg vorige zomer een fikse domper te verwerken, toen hij hoorde dat een zware kruisbandblessure een punt achter zijn rijke carrière zette. Abrupt kwam er een einde aan een prachtig tijdperk. Vrijdagavond werd hij nog eens geëerd bij zijn laatste werkgever Real Sociedad.

Prachtige beelden: Sociedad en Real Madrid eren icoon David Silva
© Real Sociedad
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Voorafgaand aan het duel met koploper Real Madrid nam Sociedad officieel afscheid van Silva, die tot ver na zijn 37ste verjaardag voor prachtige momenten zorgde. De Koninklijke nam deel aan het eerbetoon, door samen met de thuisploeg een erehaag voor het Spaanse voetbalicoon te vormen. Een hartverwarmend applaus volgde vanaf de tribunes.

Voor Silva viel het abrupte einde vorig jaar rauw op zijn dak, omdat hij net daarvoor had aangekondigd aan zijn laatste seizoen te beginnen. De 125-voudig international kon echter niet meer verder, waardoor Sociedad afscheid van hem nam. Nu werd hem nog een keer een terecht einde gegund.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Silva brak op jonge leeftijd al door bij Valencia, waarna hij bij Manchester City uitgroeide tot een clubicoon en zelfs een standbeeld kreeg. Hij won vier keer de Premier League en twee FA Cups. Met Sociedad en Valencia veroverde hij de Copa del Rey. In het shirt van de Spaanse ploeg werd hij wereldkampioen (2010) en twee keer Europees kampioen (2008 en 2012).

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.