Prachtig gebaar van Cazorla: clubliefde brengt hem terug naar Spanje

Reacties

Santi Cazorla keert na drie jaar terug in Spanje. Hij gaat spelen voor tweedeklasser Real Oviedo, de club waar hij als elfjarige in de jeugdopleiding terechtkwam. Cazorla speelde 322 duels in La Liga, maar is dit seizoen dus actief in de Segunda División. Op eigen verzoek gaat hij dit seizoen het minimumloon verdienen.

Prachtig gebaar van Cazorla: clubliefde brengt hem terug naar Spanje
© Pro Shots

De 38-jarige Cazorla kwam in 1996 terecht in de jeugdopleiding van Real Oviedo, maar werd voor zijn debuut in de hoofdmacht weggeplukt door Villarreal. Via die club en Málaga verdiende de middenvelder een toptransfer naar Arsenal, waar hij uiteindelijk zes jaar zou spelen. In 2018 keerde hij voor twee jaar terug bij Villarreal, de afgelopen jaren was hij in Qatar actief voor Al-Sadd.

In 2019 schreef VI dit portret over Cazorla, die richting het laatste deel van zijn loopbaan zware blessures overwon.

Cazorla keert nu op transfervrije basis terug bij Real Oviedo en heeft als eis gesteld dat hij het minimumloon gaat verdienen voor dit seizoen. Vorig jaar lag het minimumloon in de Segunda División op 77.500 euro. Dit is echter niet het enige offer van Cazorla. De 81-voudig international van Spanje heeft ook zijn portretrechten afgestaan aan Real Oviedo met één eis. Van de opbrengst van elk shirt dat Real Oviedo verkoopt met de naam Cazorla achterop, moet minimaal tien procent geïnvesteerd worden in de jeugdopleiding.

Real Oviedo begon maandag aan het nieuwe seizoen op het tweede niveau van Spanje, er werd met 0-1 verloren van CD Tenerife. Zondag wordt de volgende competitiewedstrijd gespeeld, thuis tegen Racing Ferrol. Het is niet bekend of Cazorla dan al inzetbaar is.

Real Oviedo
Real Oviedo
1 - 1
Racing Ferrol
Racing Ferrol

Real Oviedo kondigde de komst van Santi 'Gandalf' Cazorla overigens op deze manier aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.