Prachtig eerbetoon SC Heerenveen aan clubiconen

Reacties

SC Heerenveen komt met een prachtig eerbetoon aan Riemer van der Velde en Foppe de Haan. De west- en oost-tribune zullen voorafgaand aan het duel met FC Twente op 26 september officieel worden omgedoopt tot de Riemer- en Foppe-tribune.

Prachtig eerbetoon SC Heerenveen aan clubiconen

Het supportersinitiatief ontstond in het najaar van 2020 rondom de tachtigste verjaardag van Van der Velde. Enkele Friese fans riepen op social media op om een tribune in het Abe Lenstra Stadion te vernoemen naar de in 2006 afgezwaaide voorzitter. Dit vond veel gehoor.

SC Heerenveen liet destijds aan Voetbal International weten dat het enthousiast was over het idee en de mogelijkheden tot een vernoeming zou gaan verkennen, waarbij en passant ook De Haan zou worden geëerd. Die verkenning mondde dus uit in het besluit om de tribunes definitief te vernoemen naar de absolute clubiconen.

Onder leiding van voorzitter Van der Velde groeide SC Heerenveen van Eerstedivisionist uit tot Champions League-deelnemer. De Haan werd midden jaren tachtig assistent-trainer in Zuid-Friesland en werd later hoofdcoach. Die functie vervulde hij tot 2004. Twee jaar nadien zwaaide Van der Velde af.

In 2020 kwamen Van der Velde en De Haan nog uitgebreid aan het woord op VI PRO. Dat was rond het honderdjarig bestaan van SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.