Foppe- en Riemer-tribune? SC Heerenveen verwelkomt supportersinitiatief

Reacties

SC Heerenveen is enthousiast over een supportersinitiatief om tribunes in het Abe Lenstra Stadion te vernoemen naar clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan. De club gaat in gesprek met de initiatiefnemers.

Foppe- en Riemer-tribune? SC Heerenveen verwelkomt supportersinitiatief
© Cisca Pichel

Het supportersinitiatief is vorige week ontstaan rondom de tachtigste verjaardag van Riemer van der Velde. Enkele Friese fans riepen op social media op om een tribune in het Abe Lenstra Stadion te vernoemen naar de in 2006 afgezwaaide voorzitter. Dit vond veel gehoor.

Ook op de burelen van het Abe Lenstra Stadion zelf. SC Heerenveen laat aan Voetbal International weten dat het enthousiast is over het idee en de mogelijkheden tot een vernoeming gaat verkennen. Indien het idee tot uitvoering komt, komt behalve Van der Velde ook Foppe de Haan in aanmerking voor een vernoeming, geeft de club aan. Het dit jaar honderdjarige Heerenveen wil de komende periode gesprekken voeren met de initiatiefnemers en met de clubiconen zelf.

Riemer van der Velde was van begin jaren tachtig tot 2006 voorzitter van Heerenveen. In die periode groeide de Friese club uit van Eerstedivisionist tot subtopper in de Eredivisie. Foppe de Haan werd midden jaren tachtig assistent-trainer in Zuid-Friesland en werd later hoofdcoach. Die functie vervulde hij tot 2004, met als sportief hoogtepunt een tweede plaats en Champions League-deelname begin deze eeuw.

Onlangs kwamen Van der Velde en De Haan nog uitgebreid aan het woord op VI PRO. 

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.