Poyet moet dolend Sunderland voor degradatie behoeden

Gustavo Poyet is door Sunderland aangesteld als opvolger van de eind september ontslagen manager Paolo Di Canio. De 45-jarige Uruguayaan wordt dinsdag gepresenteerd bij de club uit het Noord-Oosten van Engeland en tekent een contract voor twee jaar.

Poyet moet dolend Sunderland voor degradatie behoeden

Poyet wacht de loodzware taak om Sunderland voor de Premier League te behouden. Als enige club uit de Engelse hoogste divisie wonnen The Black Cats dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd, waardoor zij met één punt troosteloos onderaan de ranglijst bungelen. Het gat met de veilige zeventiende plaats bedraagt al zes punten. Poyet maakt op 19 oktober zijn debuut als manager van Sunderland, tijdens het uitduel met Swansea City. Een week daarna wacht de beladen Tyne-Wear-derby tegen Newcastle United.

Tot eind vorig seizoen stond Poyet onder contract bij Brighton & Hove Albion. Met de club uit het Championship reikte hij tot de halve finale van de play-offs om promotie. Daarin was Crystal Palace, dat uiteindelijk ook de finale won en naar de Premier League promoveerde, te sterk. Poyet werkte eerder als assistent-trainer bij Swindon Town, Leeds United en Tottenham Hotspur, de club waar hij in 2004 zijn actieve loopbaan afsloot. Poyet kwam in de jaren daarvoor uit voor Chelsea en stond ook onder contract bij Real Zaragoza, River Plate (Uruguay) en Grenoble.

Sunderland ontsloeg Poyets voorganger Di Canio na de kansloze 3-0 nederlaag tegen West Bromwich Albion van 21 september. De daaropvolgende duels van Sunderland werden geleid door assistent-manager Kevin Ball, maar hij wist het tij niet te keren. Hoewel Sunderland in het League Cup-toernooi wel van Peterborough United (2-0) won, gingen beide competitieduels onder zijn leiding verloren. Liverpool (3-1) en Manchester United (2-1) waren te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen