Pover Spurs komt dankzij Son goed weg en kan achterover leunen

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag met pijn en moeite drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Crystal Palace. Heung-Min Son maakte na ruim een uur het enige doelpunt van het duel: 1-0.

Pover Spurs komt dankzij Son goed weg en kan achterover leunen

De zege was nauwelijks verdiend te noemen. Waar Tottenham midweeks nog indruk maakte tegen Real Madrid (3-1), was het spel tegen Palace zeer zwak. De beste mogelijkheden waren zelfs voor de hekkensluiter. Eric Dier stopte Wilfried Zaha tot twee keer toe op het laatste moment af, terwijl doelman Paulo Gazzaniga een doelpunt van Scott Dann voorkwam.

Gazzaniga stond onder de lat bij Spurs omdat Michel Vorm op het laatste moment afhaakte met een knieblessure. De Nederlander zou eigenlijk de vervanger zijn van de geblesseerde Hugo Lloris, maar Vorm zelf raakte ook geblesseerd. Hij zag vanaf de tribune hoe een kopbal van Harry Kane het enige wapenfeit was van de thuisploeg.

Ook in de tweede helft bleef Palace - met Timothy Fosu-Mensah in de basis - de beste kansen krijgen. Een schot van Andros Townsend werd knap gestopt door Gazzaniga. In de 57ste minuut moest Zaha de 0-1 maken. De aanvaller omspeelde Gazzaniga, maar schoof de bal vervolgens tot zijn eigen verbijstering naast het lege doel.

Die misser kwam Palace duur te staan, want niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. Son kreeg alle tijd om vanaf een meter of zestien uit te halen en mikte de bal met links feilloos in de hoek: 1-0. Daarmee werd de aanvaller de meest trefzekere Zuid-Koreaan in de historie van de Premier League (negentien goals) en hij kroonde zich bovendien tot matchwinner, want Palace slaagde er niet in zich terug te knokken.

Door de zege kan Tottenham rustig achterover leunen tijdens de topper tussen Chelsea en Manchester United van later vandaag (17.30 uur). De ploeg van manager Mauricio Pochettino staat derde en heeft net als nummer twee United 23 punten, vijf minder dan koploper Manchester City, dat om 15.15 uur speelt tegen Arsenal. Chelsea is de nummer vier met negentien punten. Palace blijft hekkensluiter met slechts vier punten na elf duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.