Pochettino: 'Vorm klaagt op de goede manier'

Reacties

Mauricio Pochettino is maar wat blij met reservedoelman Michel Vorm. De Nederlander mag zondag bij Tottenham Hotspur onder de lat plaatsnemen omdat eerste keeper Hugo Lloris kampt met bovenbeenklachten.

Pochettino: 'Vorm klaagt op de goede manier'

De Spurs-aanvoerder liep zijn blessure op in het Champions League-duel met Real Madrid. De Londenaren imponeerden met een 3-1 zege, maar kwamen niet helemaal okselfris uit de strijd. Ook verdediger Toby Alderweireld is zondag tegen hekkensluiter Crystal Palace niet van de partij, hij ontbreekt vanwege een hamstringblessure. Voor Lloris en de Belg is het nog de vraag of ze er na de interlandperiode in het beladen duel bij Arsenal (18 november) weer bij zijn.

Over de plek onder de lat heeft Pochettino niet getwijfeld. 'Vorm is een echte professional. Hij toont zijn kwaliteiten steeds weer op de training. Daarom is het voor mij ook zo moeilijk kiezen.'

In de voetbalwereld willen spelers het nog wel eens moeilijk kunnen verkroppen niet altijd tot de basiself te behoren. Maar volgens de Argentijn is daar bij Vorm geen sprake van. 'Hij klaagt op de goede manier, met zijn prestaties op de training. Zo moet je het doen; mij tonen dat je speeltijd verdient.' Vorm staat daarmee aan de vooravond van zijn eerste Premier League-duel van dit seizoen. De 34-jarige goalie kwam alleen in actie in twee League Cup-duels.

De voormalige doelman van FC Utrecht, FC Den Bosch en Swansea City staat waarschijnlijk samen met Harry Kane op het opstellingsformulier. De Engelsman vierde tegen Real zijn rentree, hield het 79 minuten vol en had volgens Pochettino geen last van naweeën. 'Hij is helemaal fit. Zijn blessure ligt in het verleden. Net als onze prestatie tegen Real. Dat geeft vertrouwen, maar zondag krijgen we gewoon weer een lastige wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.