Potindeling krijgt vorm: bekijk de mogelijke CL-tegenstanders van Ajax

Reacties

Na de Champions League-winst van Chelsea staat de potindeling bij de loting van de nieuwe Champions League-editie al voor een groot deel vast. Zoals we eerder al meldden, maakt Ajax deel uit van Pot 3.

Potindeling krijgt vorm: bekijk de mogelijke CL-tegenstanders van Ajax
© Pro Shots

In Pot 1 zitten de Europese bekerhouders en de landskampioenen uit de hoogst genoteerde landen op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Door de CL-eindzege van Chelsea kwam er in de hoogste categorie geen plek vrij voor de kampioen van Rusland: Zenit Sint-Petersburg, dat meteen naar Pot 3 'degradeert'.

De laatste keer dat Ajax meelootte in Pot 3 was in 2018, het sprookjesachtige seizoen waarin het doek in de Champions League pas viel in de halve eindstrijd. In Pot 4 zijn AC Milan en VfL Wolfsburg (de nieuwe club van Mark van Bommel) twee in het oog springende clubs.

PSV moet door de Europa League-eindzege van Villarreal al in de tweede voorronde van de Champions League instromen. De mogelijke tegenstanders daarin zijn Rapid Wien, FC Midtjylland en Galatasaray.

Van enkele deelnemers (Besiktas en Dinamo Kiev) is nog niet te zeggen in welke pot ze belanden. Dat ligt namelijk ook aan de clubs die doorkomen vanuit de voorronden. Daarom ontbreken ze nog in dit overzicht.

POTINDELING CHAMPIONS LEAGUE 2021/22:

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
Chelsea Real Madrid FC Porto Club Brugge
Villarreal Barcelona Ajax AC Milan
Atlético Madrid Juventus RB Leipzig VfL Wolfsburg
Bayern München Paris Saint-Germain Atalanta Bergamo
Internazionale Manchester United Zenit Sint-Petersburg
Lille Liverpool
Sporting Portugal Sevilla
Manchester City Borussia Dortmund
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.